Kategóriák
Minden

Mese felnőtteknek: TOLVAJ A BÍRÓSÁGON

Mese „felnőtteknek”: TOLVAJ A BÍRÓSÁGON

Amikor a tolvajt útólérték bűnei, és lesújtott rá a lelkiismeret, azt gondolta magában, bárcsak ne lettem volna tolvaj; bárcsak ne tékozoltam volna el az életem a lopásra.
Ekkor Irgalom meghallotta az ő sóhaját, és a segítségére sietett. Elvett tőle mindent, amit lopással szerzett, hogy a lopott holmiktól megszabadulva, a rossz lelkiismeret elhordozhatatlan súlyától is megszabadulhasson, és ezáltal szabad lélekké váljon.

Az egykori tolvaj megérezte a súlytalanság felszabadító érzését, és nagyon örült annak, de szabadulásakor elfelejtette azt kívánni, hogy mostantól, ne vegye el azt, ami nem az övé, amit nem neki szánt az Élet. Ekképp sajnálni kezdte azokat a dolgokat, amelyeket illegális úton szerzett, és a szíve újból besötétedett. Ezúttal örökre…

Ahogy a nap felkel a bűnösnek éppen úgy, mint az igaznak, akképp a Kegyelem sem válogat. A tolvajt is meglátogatja, éppen úgy, mint a gyermeket, és felkínálja neki a lehetőséget arra, hogy véglegesen letegye a tolvaj életmód elviselhetetlen terhét, és ahelyett elfogadja Irgalomtól az örök élet ajándékát. Viszont, ha a tolvaj hátra tekint, és kívánsággal gondol a törvénytelen úton megszerzett javakra, ismételten besötétedik a szíve, és nem biztos, hogy lesz egy újabb lehetősége a szabadulásra, az igaz életre.
(Lk 9:62 Lk 11:24-28)

Ingyen kaptátok, ingyen adjátok!

https://www.youtube.com/kialtoszo/videos

[mailerlite_form form_id=1]

Vélemény, hozzászólás?