Kategóriák
Minden

LATOR

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy megérdemeltem minden rosszat, amit a lét eddigi életem során a nyakamba zúdított.
Az igazat megvallva, ha mindig azt kaptam volna, amit megérdemeltem, és amire buzgó tudatlanságomban rászolgáltam, most nem lenne, aki e sorokat rója, mert már rég alulról szagolnám az ibolyát.

Ez a Kegyelem, drága barátom, amelyet mindannyian fogyasztunk anélkül, hogy tudnánk róla. És annak, hogy kinek mennyi van még belőle, csak az Isten a tudója.

Félreértés ne essék!
A fenti sorokkal nem azt mondom, hogy nagyobb adósságot halmoztam a Kegyelem Szerzőjével és Ajándékozójával szemben, mint te, vagy a legtöbb embertársam.
Ezekkel a gyarló szavakkal azt állítom, hogy amíg az ember szabad akaratából át nem adja az irányítást az Élet Szerzőjének, aki az Egyszülött testét feltámasztotta, !nincsen tisztában, !nem lehet tisztában a valós helyzetével. És még csak azt sem tudhatja, hogy számára mennyi maradt még Isten szeretetéből és türelméből.

A latornak megadatott a lehetőség, hogy az utolsó csepp kegyelmet arra fordítsa, hogy belássa azt, hogy méltó a halálra. És ezzel az egyetlen cseppel bebocsátást nyert Isten országába.
A lator története is azt igazolja, hogy Isten szeretete olyan nagy, hogy még egyetlen csepp is elég belőle, hogy egy olyan személyt, aki őszintén megvallja, és megbánja bűneit, bevigyen a mennyek országába.
Elvileg bárki élhetne az utolsó csepp kegyelemmel, és beléphetne általa az örök életre, de feltevődik egy nagyon fontos kérdés.

Honnan tudhatná bárki is, hogy számára nem épp ebben a percben töltetik ki az utolsó csepp kegyelem, amelyet még felhasználhatna arra, hogy teljes szívével, teljes elméjével, teljes lelkével, minden erejével Istenhez forduljon segítségért, igaz életért.

Neked, drága embertárs, ki e sorokat olvasod, mi a garanciád arra, hogy számodra nem ez a momentum az utolsó csepp Isten szeretetéből, amelyet még felhasználhatsz arra, hogy az Ő segítségét kérd ahhoz, hogy valódi látást, értelmet, és igaz életet nyerj ama Lélek által, amely Krisztus meghalt testét megelevenítette?

“Bizonyságul hívom ellenetek ma a mennyet és a földet, hogy az életet és a halált adtam előtökbe, az áldást és az átkot: válaszd azért az életet, hogy élhess mind te, mind a te magod;”

Féltő szeretettel,
“egy Kiáltó Szó a Pusztában”

[mailerlite_form form_id=1]

Vélemény, hozzászólás?