Kategóriák
Minden

Kurválkodni szabad! – Két típusú ember létezik e Földön.

Két típusú ember létezik e Földön.
Az egyik az emberek véleményének akar megfelelni.
A másik a Teremtő elképzelésének próbál eleget tenni.

Az emberek véleménye, mint tudjuk, halál. Ezért meg is hal minden ember, és kárba vész minden lélek, aki csak test által született.
A Teremtő kijelentése örök élet. Aki azt ismeri, ha meghal is, élni fog.
Középút nincsen.

Aki az embereknek akar tetszelegni, és likeokkal dicsérteti magát, Istené nem lehet. Aki Krisztust, avagy Istenigazát megismerte, nem vágyik az emberek dicséretére és elismerésére, mert nap mint nap megfürdőzik Isten dicséretében, az Ő békéjében és örömében. Ha likeokat gyűjtögetsz, emberek elismerésére vágysz, teljesen biztos, hogy nem ismerted meg Isten életre hívó szavát, az ő dicséretét és az Ő vigasztalását.
Minden személynek, aki magára ismer a fenti sorokban, felebaráti szeretettel mondom, hogy ne álltassa magát, se Isten, se Jézus nevével, mert megmondatott, hogy az utolsó időkben sokan fogják e neveket használni, de nem mindenki jár az élet keskeny útján.
Ha emberek dicséretére van szükséged, légy őszinte magadhoz és embertársaidhoz: Vállald fel azt, hogy világi elismerésekre, sikerre, pénzre vágysz, fordulj el Istentől, Jézustól és légy teljesen hideg. Ha teljesen hideg vagy, hamarabb megérted, mit jelent az igazság ismerete nélkül élni, és ha a Mindenható irgalmas hozzád, megmenekülsz. Viszont, ha langyos vagy, egy helyben stagnálsz, mert egyszerre akarod szolgálni Istent és e világ urát, ami lehetetlen. Ily módon nem fogsz megérteni semmit. Ez tudathasadáshoz, skizofréniához vezet, és nagy az esélyed arra, hogy az elmegyógyintézetben fogod végezni. Rosszabb esetben saját kezűleg fogsz véget vetni kétszínű életednek.

Röviden és tömören:
Létezik egyetlen súlyosabb és veszélyesebb dolog az Istentagadásnál. És az nem más, mint a langyosság, a lágymeleg kereszténység, vallásosság. Ennél az állapotnál minden jobb: a paráznaság, a lopás, a hazudozás, szinte még a gyilkosság is. Aki őszintén felvállalja azt, hogy ő szereti, ha az emberek dicsérgetik a legújabb szelfijét, szereti a pénzt., a luxust, a kurválkodást, amikor találkozni fog annak gyümölcsével, eljuthat az őszinte bűnbánatra, és megismerheti Isten irgalmát, mint a lator a kereszten. A langyos emberek, akik Isten, Jézus és kereszténység címszó alatt egyszerre két felé sántikálnak, menthetetlenek, mert a legszentebb neveket használják fel az önámításra. Így képtelenek meglátni, hogy miközben Istenről beszélnek, a halál felé menetelnek. Őket fogja érni a legnagyobb meglepetés, mert olyan sokat mantrázták már Isten és Jézus nevét, hogy nem vették észre, hogy már rég nem cselekszik, amit Teremtőnk kijelentett Krisztus tanítása és élete által.

[mailerlite_form form_id=1]

Vélemény, hozzászólás?