Kategóriák
Minden

Kifogtam az aranyhalat!

A szokásos duma…

Aranyhal: – Ha visszadobsz, teljesítem három kívánságodat.
Én: – Nekem egy is elég.
Aranyhal: – Mi lenne az?
Én: – Amikor egy néhányan rájönnek arra, hogy nem voltam bolond, amikor a kialtoszo pont hu blogot szerkesztettem, ne legyen nekik túl késő.
Aranyhal: – Nem teljesíthetném-e inkább tíz kevésbé nehéz kívánságodat?
Én: – Mire gondolsz?
Aranyhal: – Például arra, hogy olyan híressé teszem a régi blogot, a szabadgondolatot, hogy még a kínaiak, az amerikaiak, sőt még az oroszok is azt fogják olvasni. Olyan gazdag leszel, hogy vehetsz magadnak egy űrhajót, és hajókázhatsz vele a Dunán (mivelhogy az űr nem létezik). Gazdagabb és bölcsebb leszel, mint Salamon király. Több feleséged és nagyobb dicsőséged lesz, mint neki. Pillanatokon belül hosszabb és dúsabb hajad lesz, mint Sámsonnak, aki a hajában hordozta az erejét. Meg ilyenek…
Én: – Ne tereld a témát, te sunyi halacska! Én csak azt kérem tőled, hogy amikor néhányan rájönnek arra, hogy nem voltam bolond, amikor kialtoszo pont hu blogot szerkesztettem, ne legyen nekik túl késő.
Aranyhal: – Amit kérsz, az még Istennek is lehetetlen.
Én: – Miért?
Aranyhal: – Azért, mert szabad akaratot kaptatok Tőle, amelyet tetszése szerint mindenki felhasználhat arra, hogy megkeresi az igazságot, és szabaddá válik általa, vagy arra, hogy az anyagiasság, a földhözragadtság, a testiség, a butulás, az önpusztítás és a kárhozat útját választja.
Én: – Szóval még akkor sem segíthetsz az embertársaimon, ha az életed múlik rajta?
Aranyhal: – Sajnos még akkor sem, ha emiatt bekerülök Charles Darwin nem létező evolúciós láncába, és egy örökkévalóságig fogok várni arra, hogy majommá, majd emberré fejlődjek.
De még akkor sem, ha a homokba hajítasz, és az időtlenségig fogok a napon aszalódni. Ha személyesen Istenhez nem fordulnak, sosem fogják megérteni, hogy nem voltál bolond, amikor a népszerű szabad gondolat blogot, amelyet még most is többen látogatnak, mint az újat, lecserélted a népszerűtlen igazságra.
Én: – Megkönyörülök rajtad. Visszadoblak a tengerbe egy feltétellel.
Aranyhal: – Mi lenne az?
Én: – Ha mások is kifognak, nem ígérsz nekik semmi olyant, amitől nem jutnak közelebb annak megértéséhez, hogy a népszerű dolgokat követve egy olyan szakadék felé tartanak, amelybe, ha beleesnek, a végtelenségig és az örökkévalóságig fognak zuhanni lefelé.
Aranyhal: – Ezen kívánságodat tudom teljesíteni.
Én: – Hogyan?
Aranyhal: – Leúszok a tenger fenekére, és bebújok egy olyan üregecskébe, ahol még senki ember fia nem járt, és ahova soha nem is fog eljutni.
Én: – Rendben, Isten áldjon!
Aranyhal: – Viszlát, te szerencsétlen!

[mailerlite_form form_id=1]

Akinek füle van hallja:
http://kialtoszo.hu/mit-jelent-es-hova-vezet-a-nepszeruseg/

P.S. Ha tetszett, mutasd meg a barátaidnak, de kérlek, ne lájkold. Köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?