Kategóriák
Minden

Ki volt az első Boldogasszony?

Avagy mikor boldog az asszony? Nem épp akkor, amikor a férje azt csinálja, amit ő megkíván tőle?
– Tedd az asszonyt boldoggá!
– Rendben, de hogyan?
– Hát cselekedd azt, amit ő mond.
– Értem. És velem mi lesz? Mi lesz velünk, ha azt teszem?

Viccet félre téve. Az első boldog asszony, épp Éva volt. Ő volt az első asszony, akit úgy tett boldoggá az ő párja, hogy elfordítva tekintetét Istenről azt cselekedte, amit ő kívánt tőle. És evett ő is a „tiltott gyümölcsből”. Ádám biza boldoggá tette az ő kedvesét Évát, de nem tudta, hogy ezzel a halált választja mindkettőjük számára. Természetesen ebben az elmélkedésben nem arról van szó, hogy Ádámnak nem kötelessége boldoggá tenni az ő Éváját. A kérdés inkább az, hogy mikképp teszi boldoggá őt. Istennel, vagy Isten nélkül, avagy istentelenül.
A Boldogasszony kultusz és vallás leplezetten ugyan, de az első asszony lázadását ünnepli, akit úgy tett boldoggá a férje, hogy elfordította tekintetét az élet forrásáról, Istenről, az égről, és a Földnek, a földhözragadt gondolkodásnak engedelmeskedett. Ezt teszi azóta is szinte minden Ádám az ő Évájával, nem is sejtve azt, hogy Évát az ő kívánsága szerint csak ideig-óráig lehet boldoggá tenni. Azután pedig következik a hamis boldoggá tevés ára, a fájdalom és a halál.
Az már csak hab a tortán, hogy azt a bizonyos Boldogasszonyt egyes helyeken Földanyának becézik, a katolikus vallásban pedig egyenesen Isten anyjának mondják őt.
Kedves embertársam, hallgasd meg ezt a videót, de ne nekem higgy, hanem annak, aki az Életet elrendelte. Őt keresd, Őt tudakolt a videóban kijelentett dolgok felől, hogy ha netán be vagy csapva, esélyt kapj a megigazulásra és azáltal az életre!.
Az irgalmas Isten adjon gyógyírt mindannyiunk szemére, és az Ő kegyelmével gyógyítsa be azokat a sebeket, amelyeket az évezredes hazugság okozott!
www.youtube.com/kialtoszo

[mailerlite_form form_id=1]

Vélemény, hozzászólás?