Kategóriák
Minden

Ki teheti meg azt, hogy nem veszi figyelembe az emberek tekintélyét?

“Elküldték tehát hozzá a Heródes-pártiakkal együtt a tanítványaikat, akik ezt mondták: Mester, tudjuk, hogy igaz ember vagy, és az Isten útját az igazsághoz ragaszkodva tanítod, és nem törődsz azzal, hogy ki mit mond, mert nem veszed figyelembe az EMBEREK TEKINTÉLYÉT. ”

Ki teheti meg azt, hogy nem veszi figyelembe az emberek tekintélyét?

Minden bizonnyal az, aki figyelembe veszi az Örökkévaló tekintélyét.
Aki nem ismeri, figyelmen kívül hagyja a Mindenható tekintélyét, az nem tehet mást, mint hogy tudatlanságában alárendeli magát az emberek és a császár tekintélyének, (és elmegy szavazni).
… Mert megmondatott, hogy “Senki sem szolgálhat két úrnak. Mert vagy az egyiket gyűlöli és a másikat szereti; vagy az egyikhez ragaszkodik és a másikat megveti.”

Drága embertársak, a szavazás nem az, aminek látszik! Aki nem keresi, nem éhezi, és nem szomjúhozza az igazságot, folyton ugrani fog, valahányszor a császár szavazást ír élő a széles úton járók számára.
Az ilyen ember folyton másokat fog hibáztatni a saját nyomorúságáért, mert nem ismervén Isten akaratát, emberek tekintélyének rendelte alá az egész életét.
“Átkozott az a férfi, a ki emberben bízik.” – mondja Jeremiás.
Krisztus urunk pedig azt hirdette, hogy aki megismeri, és megcselekszi az Ő tanítását, megismeri az igazságot, szabaddá válik általa, és nem lesz szüksége arra, hogy részt vegyen a császár játszmáiban, az általa meghirdetett szavazásokban, cirkuszokban.

http://www.biblia.hu/biblia_k/k_43_1.htm

[mailerlite_form form_id=1]

Vélemény, hozzászólás?