Kategóriák
Audió Írások

Ki más?

Kiáltó Szó a Pusztában
Kiáltó Szó a Pusztában
Ki más?
/

Ki más szabadíthatna meg a testi gondolkodás rabságából,
mint az, aki a szent és a tökéletes lélek ereje által legyőzte a testet?
Ki más mutathatna utat a tévelygőnek, a test börtönében szenvedőnek, mint az, aki a szent, isteni lélek erejével felülkerekedett a test félelmein, annak fájdalmain, balga ambícióin és kívánságain?
Ki mutathatná meg az utat az örök dicsőség felé, mint az, aki már megismerte azt?

Minden test a halál felé menetel magához láncolva az erőtlen lelket is.
Felettébb nagy hiábavalóság egy pillanatig is azt remélni, hogy a testi gondolkodás által megszabadulhatunk a testi gondolkodástól! Hiszen minden uralkodó a saját birodalmát építi és oltalmazza. A lélek birodalmának növekedésével, a test birodalma elveszíti hatalmát. Ezért a test nem lehet a lélek barátja, a test nem fogja megtagadni saját magát, saját gondolkodásmódját a lélekért. A test nem kíváncsi a lélek dolgaira. A test nem lehet az életé.

Életed idejével és erejével te melyik birodalmat építed? Melyik királyságban rendezed be az otthonod? Abban, amelyik idővel összeomlik, vagy abban, amelyik örökkévaló?
Az igazság szerelmese azt mondja, hogy ne tévelyegjünk, mert Istent nem lehet becsapni, és mindenki azt fogja learatni, amit elvetett.
“Mert a ki vet az ő testének, a testből arat veszedelmet; a ki pedig vet a léleknek, a lélekből arat örök életet.” (Gal 6:8)
Te hova szórtad életed erejét és idejét az elmúlt napokban? Milyen talajra hintetted az órákat és a perceket? Kinek és minek vetettél? Mit arattál? Van-e lelki békéd, vagy csak mulandó testi örömöd és földi dicsőséged?A mester a következőket mondotta.
“A mi testtől született, test az; és a mi Lélektől született, lélek az. Ne csodáld, hogy azt mondám néked: Szükség néktek újonnan születnetek.” (Jn. 3:6-7)
Vethet-e a léleknek az, aki nem kapott vagy nem fogadta el a meghívást az újjászületésre? Újjá születhetik-e az, aki nem ismeri az újjászületés módszerét, eszközeit és útját? Megláthatja-e a lélek birodalmát az, aki nem ismeri annak királyát, nem kíváncsi az ő tervére, országa alkotmányára, és nem cselekszi az ő tanácsait? Neked, ki ezt hallod, még nem késő. Még van esélyed. Sőt, még a barátodnak sem késő, akinek ezt megmutatod. Te döntesz.
Ne feledd, hogy Ő ismer téged.
Te ismered Őt? Cselekszed Őt?
Milyen talajra hinted életed erejét, óráit és perceit?

Ha tetszett, mutasd meg a barátaidnak is a lenti lehetőségeket használva.
egy “Kiáltó Szó a Pusztában”

Minden felvétel letölthető, szabadon terjeszthető!

!Minden felvétel letölthető, szabadon terjeszthető!

[mailerlite_form form_id=1]

Vélemény, hozzászólás?