Kategóriák
Minden

„KERESZTÉNYHÁRÍTÓ”

Nem vagyok egy világszám, és talán nincs is jogom ilyen kijelentést tenni, de egyszerűen nem tudom magamban tartani azt, aminek már több ízben is hangot adtam a blogomon:
A mai kereszténységben körülbelül annyi a krisztusi lelkület, mint a Mackó sajtban a brummogás. Bevallom, az elején egy kevés ideig én magam is azt hittem, hogy a kereszténységben van a megoldás, mivelhogy ők hivatkoztak a leggyakrabban Krisztusra. Viszont miután megismertem az ő tanítását, egyszerűen képtelen voltam összeegyeztetni azt, az ő nevére épülő kereszténységgel. És ez igencsak sok „külső harcot” és belső vívódást eredményezett a számomra.

Ennek ellenére meggyőződésem, hogy még a mai kereszténységnek is vannak pozitívumai, és konkrétan tud segíteni a helyes irány betájolásban. Na de hogyan?
Ha meg szeretnéd látni a mennyek országát, a legegyszerűbb dolog, amit tehetsz, az, hogy találkozol olyan emberekkel, akik rongyosra olvasták a Bibliát, és folyton idézgetik azt, mint akiknek a könyv az istenük. Megfigyeled jól, merre tart az ő életük, és te elindulsz az ellenkező irányba. Ha nem állsz meg, szinte teljesen biztos, hogy meg fogod látni a mennyek országát.
Ugyanezt megteheted szinte bármelyik vallásos személlyel, aki emberek tanítását, emberi szervezetek irányvonalát követi, mivel az is segíthet betájolni a tökéletesen rossz irányt, amelynek, ha hátat fordítasz, épp a helyes irányt látod.

Elképzelhető, hogy a jövőben is fogok közzétenni néhány ilyen csípősebb gondolatot annak érdekében, hogy lerázzam magamról a bibliabálványozó „keresztény dögkeselyűket”, akiket az élet már nem tud másra használni, mint arra, hogy folyton piszkáljanak és zaklassanak olyan személyeket, akik látni és láttatni próbálnak a világ léleksanyargató útvesztőiben. Jelenlegi értelmem szerint ezek azok a személyek, akik a legeslegtávolabb vannak attól, hogy valaha meglássák az Örökkévaló dicsőségét, mivel a betű segítségével az önámítás olyan magas szintjére hágtak, ahonnét már nincs visszaút.

Aki ismer, tudja, hogy én is szeretem a Bibliát, mert meggyőződésem, hogy a folyton büntető és bosszúálló Jehova-lelkület mellett megtalálható benne az igazságról szóló bizonyság is. És ez nem más, mint annak az embernek a személye, beszéde és jelleme, akinek a nevét, még kimondani sem vagyok méltó. Ennek ellenére teljes meggyőződésem, hogy épp a bosszúálló Jehova lelkületnek köszönhetően e könyv istenítse visszafordíthatatlan károkat is tud okozni az ember lelkében.
És most hirtelen eszembe jut Richard Wurmbrand, aki 14 év börtön alatt elfelejtette a Bibliát, de bizonyíthatóan megőrizte azt a lelkületet a szívében, amely révén sok kommunista megszabadult a lélekgyilkos ideológiák börtönéből.

A keresztény dögkeselyű lelkületről, amely véleményem szerint rejtett módon megtalálható mindannyiunkban, egy soron következő hanganyagban fogok szólni.
Akinek nem inge, ne vegye magára! Viszont, akit fellázítanak a fenti gondolatok, gondolkodjon el, hogy ő milyen mértékig érintett a fent leírtakban, és még meddig szándékszik ámítani magát a bibliaidézetekkel ahelyett, hogy megcselekedné azt, amit érteni vél az igazságból..
jelen.fm

[mailerlite_form form_id=1]

Vélemény, hozzászólás?