Kategóriák
Írások

JÉZUS ÉS A FÉLELEM

Az írásból megtudhatjuk, hogy a legborzalmasabb kínok előtt Jézusban is volt félelem. Na de mit kezdünk mi ezzel az információval? Nekilátunk hivatalosan, az írás által is alátámasztva félni, vagy pedig törekszünk arra, hogy az útmutatását követve legyőzzük minden félelmünket, ami ebben az elbukott, rothadásra ítélt világban tart bennünket?

Természetesen mindenkinek az ő saját hitének mértéke szerint kell cselekednie. És bizony, hiába mondjuk bárkinek is, hogy ne féljen, ha nem kívánja bevenni a félelmet feloldozó igazságot az Ő szavaiból, és a feltámadás valóságából.
Így hát továbbra is mindenki azt bizonyíthat be az írás alapján, amit akar. Végül pedig emlékezhet arra, hogy ő volt, aki az írásnak épp azon részére építette az életét, amelyik arról számolt be, hogy az általa előre látott borzalmas kínok előestéjén benne is volt félelem.

Fontos emlékeznünk arra, hogy amit végigcsinált, senki sem csinálta végig őelőtte. Tehát nem volt precedens arra, amit Ő véghezvitt. Ezért nem teljesen ok nélkül mondta, hogy ha lehet, vedd el ezt a poharat tőlem, de mindazonáltal legyen meg a te akaratod.
Viszont arra is fontos emlékeznünk, hogy az apostolok, Istvánnal az élen, egyáltalán nem féltek. Hogy miért nem? Azért, mert számukra egyértelműen meg volt mutatva az út és annak dicsősége. Ők tudták, merre mennek. Ezért örömmel, tárt karokkal fogadták a sorsukat.
Tehát mi lenne, ha azt mondanánk, hogy ő elhordozta a legborzalmasabb félelmeket is, hogy tudván, hogy velünk van az idők végezetéig, mi ne kelljen féljünk?

Különben is, ha félünk, mitől félünk? Amennyiben valóban hisszük, hogy a halál le van győzve, és Isten tökéletes jelenléte jobb, mint az elmúlásra ítélt porhüvely, mit féltünk?

Ezek csupán egyszerű kérdések, amelyek mentén elgondolkodhatunk. Az igazság továbbra is Őnála van. És bizony nincs nekem igazam. Bőségesen elég nekem, ha része lehetek az általa tisztán kinyilvánított igazságnak. ???

 

[mailerlite_form form_id=1]

Vélemény, hozzászólás?