Kategóriák
Minden

Istent senki sem kényszerítette a jóra, mi mégis kényszerítjük egymást. Miért is?

KÉRDÉS:
Ha Istent nem kényszerítette senki, hogy jót cselekedjen, mégis megtette, melyik isten az, aki kényszeríti az embert a jóra?
 
Nem véletlenül épp a vallások istene, aki pontosan azáltal viszi rosszra az embereket, hogy még mielőtt meggyőződésükké válna, hogy örömteli dolog jót cselekedni, arról kezdi győzködni őket, hogy legyenek jók, és ne legyenek rosszak? A világ vajon nem épp ezzel a mesterségesen gerjesztett frusztrációval rejti el a jót az emberek szemei elől?
„Cselekedj jót, különben megöllek!” Így az emberek parancs szóra kezdték cselekedni azt a jót, amelyről még nem vált személyes meggyőződésükké, hogy jó. Pontosan úgy, mint a katonaságnál. Ekképp a jó dolog a frusztráció tárgyává vált számukra, ugyanis a jó cselekvéséből már hiányzott az, ami Istennél még jelen volt: a jó személyes felismerésének az öröme.
A GÉP, a jót, aminek egyébként is természetesnek kellene lennie, és amiben minden ember természet- és értelemszerűen örömét lelhetné, parancsolatba foglalja, ekképp elvéve tőlük a jó megcselekvéséből származó öröm személyes felfedezésének lehetőségét. Ekképp a világ és a vallások rabjai még ha cselekszik is a jót, gépiesen, meggyőződés és lélek nélkül teszik azt. És ez a humanizmus, a világdiktatúra egyik legalattomosabb eszköze, amely világszerte több lelket emészt fel másodpercenként, mint bármelyik, emberi kéz által gyártott pokolgép.
„És látá Isten, hogy jó a világosság; és elválasztá Isten a világosságot a setétségtől.”
Ha Ő látá, hogy jó a világosság, az ő gyermeke mitől ne látná azt? Ha a világosság jó, miért kellene számára parancsolatba foglalni a világosság szeretetét? Hát nem azért, hogy ő naivan elkötelezze magát annak a rendszernek, amely parancsba adja számára a jót, amit az ember ajándékba kapott az Ő teremtőjétől?
[mailerlite_form form_id=1]

Vélemény, hozzászólás?