Kategóriák
Minden

Isten nem a Bibliát küldte az emberek segítségére!

Isten nem a Bibliát adta az embereknek, hogy visszataláljanak Hozzá, hanem azokat az élő és lélegző személyeket, akik szerették az igazságot, ismerték, és ki is nyilvánították azt.
Tetszik, vagy sem, a Bibliát a Vatikán adta és állította összes abban a formába, ahogy ismerjük azt.
És ezzel nem beszélek a Biblia ellen, hanem mint mindig, a bibliabálványozás „ellen”, az írás istenítése „ellen”, ami mindig több kárt okozott, mint amennyi hasznot. Pál nem véletlenül írta, hogy a betű megöl, a Lélek megelevenít. És azt sem véletlenül mondta, hogy az ismeret felfuvalkodottá tesz, a szeretet pedig épít (mert a SZER ETET).
Hiszem, hogy a Biblia azokról a személyekről tesz bizonyságot, akik Isten igazának ismerői voltak, mindazonáltal az írásokban érződik az emberi erőlködés, és ama igyekezet, amellyel a mindenkori (földi) hatalom emberi tekintélyek alá, a piramis hierarchiába igyekszik beterelni az egész emberiséget.
Aki ezt nem akarja látni a babonás istenfélelem miatt, azt én nem ítélem el, mert lesz, mi őt elítélje őt az utolsó napon. És az nem más, mint a szó, amely a következőket mondja:
„Tudakozzátok az írásokat, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök életetek; és ezek azok, a melyek bizonyságot tesznek rólam; És nem akartok hozzám jőni, hogy életetek legyen!”
 
Az igazság élő. Feltámadt, él Ő!
Vegye be, aki beveheti!
[mailerlite_form form_id=1]
 
https://youtu.be/xjHU4YtL0wQ
https://youtu.be/Wh9BWYOAalI

Vélemény, hozzászólás?