Kategóriák
Minden

IDEGEN ISTENEK MAGYARORSZÁGON

„Sokáig azt hittem hogy idegen Istennek áldozni azt jelenti, hogy más kultúrákból, más népektől átvett istenekben hiszek, és azokhoz imádkozok. Sokszor még meg is veregettem a vállam , s büszkén bizonygattam magamnak és Istennek, hogy lásd, én mentes vagyok ettől a bűntől, én csak benned hiszek, nincsenek más isteneim. Viszont mikor Krisztus felfedte , hogy mit is jelent az a bizonyos “idegen isten” , az Ő kegyelméből szembesülhettem azzal a ténnyel, hogy rengeteg idegen istent imádok, és áldozok nekik szinte szüntelenül. Nem, nem rituálékkal, nem szertartásokkal, (mert azt legalább nyíltan teszik), hanem titokban, úgy, hogy még én sem tudtam róla.

Ilyen idegen istenek voltak: a szerelem istene, az egészség istene, a tudás istene, a gyógyszerek, gyógynövények istene, a zene istene, a pénz istene, a test istene, a testi jólét istene, a cigi istene, a párkapcsolat istene, a szépség istene, a ruha istene, a koncertek istene, a sport istene, a főzés istene, a testépítés istene, a természet istene, a fák istene, Buddha istene, Szűz Mária istene, az ezotéria istene, a nap istene, a levegő istene, a víz istene, az Én istene….és még hosszan lehetne sorolni.Valójában minden, aminek hódolok nap mint nap, amire a figyelmemet helyezem, és amiből pillanatnyi boldogságot, békét és biztonságot akarok szerezni, (lopni), mind idegen és hamis isten. Amivel el akarom hitetni saját magam, hogy “jót tesz” , “megvéd,” ” segít,” “szerencsét hoz”, “egészségben tart “, mind idegen isten. Aminek hatalmat, és erőt rendelek, és felruházom természetfölötti vagy bármilyen erővel, az idegen isten. Minden, amihez ragaszkodunk, és meg akarunk tartani, hamis és idegen isten! És ezeknek az idegen isteneknek áldozunk minden nap, halmozzuk az idegen isteneket, hátha végre valamelyik megadja a várva-várt boldogságot, és betölti az űrt bennünk, miközben az Egyetlen Igaz Isten szavára nem figyelünk, s nem is akarjuk meghallani azt. Csakhogy ezek az istenek halottak, és nem az életre visznek, hanem ellenkezőleg: a halálba, és egyre jobban elfeledtetik velünk az Igaz Istent. Adnak ugyan örömöt, de mulandót. Adnak ugyan békét, de àlbèkessèg az. Adnak ugyan biztonságot, de csak illúzió az egész…ámítàs, hitetés, hisz a megpróbáltatás idején nem tartanak meg. Egy az Isten! Aki Igaz, Él, és beszél folyamatosan mindenkihez, és akihez Krisztus megmutatta az utat! Akihez egyedül Krisztuson keresztül vezet az út, és, aki egyedül meg tud szabadítani ezektől a hamis istenektől.
“Én vagyok az út, az igazság és az élet – válaszolta Jézus. – Senki sem juthat el az Atyához, csak általam. ” (János 14)
Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű.” (Máté 11)

Forrás: https://www.facebook.com/kornelia.seres