Kategóriák
Minden

HONNAN TUDHATOM, HOGY EGY GONDOLAT ISTENTŐL SZÁRMAZIK, VAGY A SAJÁT ELMÉMBŐL?

Kiáltó Szó a Pusztában
Kiáltó Szó a Pusztában
HONNAN TUDHATOM, HOGY EGY GONDOLAT ISTENTŐL SZÁRMAZIK, VAGY A SAJÁT ELMÉMBŐL?
/

Többen feltették ezt a kérdést nekem, és saját maguknak. Sőt, vannak, akik meg is vádolnak, hogy nem tudhatom, hogy Istentől származik-e egy kijelentés, vagy a saját elmémből.

Vajon annyira könyörtelen lenne az Ég és a Föld Teremtője az ő gyermekeivel, hogy nem ad semmilyen bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy egy megértés Tőle van-e vagy sem? Vagy pedig bőségesen ad bizonyítékot, de ahogy mondja Jézus, csak azok számára, akik őszinte és alázatos szívvel az Ő kezébe helyezték az életüket. A képmutatók pedig akkor sem kapnak jelt, ha követelik azt.

Ebben a hanganyagban beszéltem két fontos dologról, ami alapján meg lehet tudni, hogy Istentől van-e a szó, vagy sem. Utólag eszembe jutott még egy nagyon fontos tényező, ami kimaradt ebből a felvételből, amely alapján eldönthetjük, hogy Tőle van-e egy kijelentés, vagy sem. Jézus azt mondja, hogy, akik hisznek, azokat jelek és csodák követik. Más szóval Isten adja az Ő erejét ahhoz a szóhoz, ami Tőle van: gyógyulások, csodák történnek anélkül, hogy kérnénk azt. Ekképp nyilvánvalóvá teszi az Ő jelenlétét azok életében, akik éhezik, szomjazzák, hirdetik, és cselekszik az Ő szavát.

ÍGY MÉRGEZIK AZ EMBEREKET MAGYARORSZÁGON