Kategóriák
Minden

Hogyan igázza le a vallás az egész emberiséget?

A vallás arra tanít, hogy gyűlöld a gonoszt. És teszi ezt anélkül, hogy megmutatná a jót. Mivelhogy a vallás egy rendszer, egy gép, képtelen megmutatni a jót.

Jézus azt mondta, hogy aki nem gyûlöli meg még a saját lelkét is (az igazság láttán), nem lehet az Ő követője, a Menny örököse.

Ő tudta, hogy aki látta az igazságot, automatikusan meggyűlöli a hamisságot, a hiábavalóságot.

Istenigazából az ember csak úgy vetheti el a hamisságot, a hiábavalóságot, ha látta már az igazi kincset. Különben nem tudja őszintén megtagadni a rosszat.

Ebből következik, hogy a vallás a leggonoszabb dolog a világon, mivelhogy úgy akarja megtagadtatni az emberekkel a régi értéket, hogy nem kínál cserében újat. Ekképp olyan frusztrációt gerjeszt bennük, ami egy életre rabul ejti őket.

A vallás a gép. Csupán egy halott rendszer rendszer. Ezzel a géppel ellentétben Jézus fizikailag is bemutatta azt a kincset, amiért megéri elengedni a régit. Ez a kincs az úgynevezett evangélium, avagy az örömhír. Isten országának az örömhíre, amely az Ő jelenlétében erővel és hatalommal is megnyilvánult. És azt tanította az barátainak, hogy az ő jelenlétükben is megnyilvánuljon, megmutatkozzon az.

 

[mailerlite_form form_id=1]

 

Vélemény, hozzászólás?