Kategóriák
Minden

HÁZASSÁG PAP ÉS POLGÁRMESTER NÉLKÜL? ?

– El tudsz képzelni egy házasságot pap és polgármester nélkül, amelyet Isten köt egybe?
– El tudom képzelni. Sőt, gyermekkoromban az esztenán láttam is sok ilyen házasságot. Ott volt Jakab, a bika, aki az összes csajával pontosan ilyen házasságban élt. Bizony boldog volt ő az asszonyok között. És ha néha fel is kiáltott, azt örömében tette.
Ja és az egybekelésnek voltak tanúi is mindig! Jakab sosem hívta félre egyetlen csaját sem a fa mögé, amikor meg akarta vallani a szerelmét neki. Teljesen nyilvánosan cselekedte mindezt a többiek szeme láttára.
Oszt a csajok, amikor várandósak lettek, sosem filóztak azon, hogy Jakab vajon merre jár, és most épp kivel szerelmeskedik. Amiatt sem aggódtak soha, hogy hány vödörrel ivott meg abból a finom havasi nedűből a „férfi”. Ennek a hatalmas bizalomnak köszönhetően a fehérnépek, akik között tarkák is találtattak bőven, száz százalékig lazák voltak a viselősségük teljes ideje alatt. Ennek eredményeképp, amikor elérkezett a kisdedek világra jövetelének napja, teljes könnyedséggel vitték véghez a szülést. Tették ezt bábaasszony és orvosi professzorok szakszerű kísérete nélkül. És az újszülött, ha egyből nem is, kettőből biztos, hogy talpra állt. Nem kellet a fehérnép hónapokig tutujgassa, amíg az megtesz két önálló lépést a cici felé, hogy igyon egy kis tejet.
Sem a fogantatáskor, sem a szüléskor nem filozofáltak azon, hogy vajon elég lesz-e a fizetés az újszülött felnevelésére. Az egyedüli zaklatás, amit elszenvedtek szerelmük és életük ideje alatt, egy alacsonyabb rendű létező szidalmai, káromkodásai és ütlegelései voltak. De sokszor még az is jól jött nekik a legyek ellen. Ekképp tökéletesen megélték azt, hogy az Úristen mindent az ő javukra fordít.
Biza így történt a szerelem és a házasság a régi időkben az igazabb helyeken, ahol nem az iskolában tanulták az életet, hanem kint a természetben, az igaz teremtészetben. És történt mindez a magát okosnak, intelligensnek és istenhívőnek hívő ember mókás megszégyenítésére. ??????

[mailerlite_form form_id=1]

Vélemény, hozzászólás?