Kategóriák
Minden

Házasság az Ószövetségben, házasság az Újszövetségben

Mózes azt mondta a fiatalembereknek, akik eljegyeztek maguknak egy lányt, de még nem vették el feleségül, hogy ne menjenek háborúba. Inkább menjenek haza, és vegyék el a menyasszonyukat.
 
Jézus több ízben is kijelenti követőinek, hogy aki nem szereti Őt és az Ő beszédét jobban, mint a feleségét, vagy mint a saját életét, nem méltó arra, hogy kövesse Őt.
Lukács evangéliumának tizennegyedik fejezetében egy ember konkrétan azzal a kifogással utasította vissza a meghívót a menyegzőre (Isten országába), hogy megnősült.
 
Richard Wurmbrand tudatában volt annak, hogy azzal, hogy felvállalja az igazságot, elveszítheti a gyermekét, a feleségét, sőt, még a saját életét is. Ennek ellenére a felesége, a fia, a testi biztonsága és Krisztus közül Ő az utóbbit választotta.
A felesége is tudatában volt annak, hogy ha a férje beszélni fog, fennáll a veszélye annak, hogy örökre elveszíti őt. Mégis arra biztatta férjét, hogy jelentse ki az igazságot, mintsem hogy gyáván bólogasson arra az istentelenségre, amit az orosz kommunizmus kínált a román nép számára.
Wurmbrand elengedve a feleségét, a gyermekét, és a testi biztonságát, Krisztus mellett döntött. És ezzel aláírta a saját halálos ítéletét.
Viszont Krisztusnak, akihez mindvégig hű maradt, úgy volt kedves, hogy a börtön után visszakapja a családját, és hosszú élete legyen a Földön.
Miért történt ez így? Azért, drága barátaim, mert Jézus azt mondja az ő tanítványainak, hogy aki meg akarja tartani az életét, elveszíti azt. És aki elengedi, avagy elveszíti az életét Őérte, az ő szaváért, örökre megtarthatja azt.
Óriási a különbség az Ószövetség és az Újszövetség lelkülete között. Az Újszövetség emberétől Isten nem a törvények gépies betartását kéri, hanem azt, hogy teljesen meghaljanak a világnak, hogy teljesen megtapasztalhassák és megmutathassák embertársaiknak a menny dicsőségét.
Feleségek, ha találkoztatok a feltámadás erejével, ne támogassátok férjeiteket a gyávaságban. Inkább azért imádkozzatok, hogy megtelve az igazság szeretetével és Isten ismeretével a romolhatatlan kincsekért dolgozzanak a romlandó kincsek helyett, és azokat a kincseket szerezzék meg a családjuk számára is.
Férjek, ha találkoztatok azzal a lélekkel, amely az ember fia élettelen testét megelevenítette, ne legyetek meghunyászkodók az asszony földhözragadt elképzeléseit követve. Ugyanis az a kevés idő, ami még jó esetben is hátra van a Földön számotokra, hamar elfogy, és utána következik a számonkérés. Azona napon majd égetni fog annak emléke, hogy az attól való félelemben, hogy elveszítitek a feleségetek kegyeit, és az általa nyújtott testi örömöket, szembeköptétek Krisztus áldozatát, amely által sokan megszabadulhattak volna a világ lélekgyilkos labirintusából.
A földi életet, annak minden örömével együtt így is, úgy is elveszítjük. Tehát aki az igazságot választja, semmi olyant nem veszít el, ami egyébként is nem vétetne el tőle. Az igazságban járó ember nem veszít el többet, mint a hazugság rabságában gyötrődő személy. Viszont egyáltalán nem mindegy, hogy milyen lélekkel lépjük át az élet és halál, a hiábavaló és az örökkévaló közötti küszöböt. Újjászületett és megtisztult lélekkel, vagy a világ rothadásának bűzétől eltompult és megrészegült lélekkel, amely telve van hazugságokkal, bűnökkel, tisztátalansággal, tolvajlással, versengéssel, minféle emberi gyarlósággal.
 
Aki még nem látta a filmet, mindenképp nézze meg, mert azáltal inspirációt és bátorságot meríthet arra, hogy igaz békességet szerezzen az ő lelkének.

Megkínozva Krisztusért (teljes film)

[mailerlite_form form_id=1]

Vélemény, hozzászólás?