Kategóriák
Audió Filmek Írások

Ha az igazságot szeretnéd megismerni, ne a keresztény közösségeket keresd

Az ember fejében lakozó “fejedelem” képes elhitetni a gazdájával, hogy Isten országa felé tart, mert
1. gyülekezetbe jár
2. templomba jár
3. olvassa a bibliát
4. bibliát ismerő emberek társaságát keresi
5. keresztény prédikátorokat, tanítókat hallgat a youtubeon
6. keresztény koncerteket, fesztiválokat, kávézókat és egyéb keresztény rendezvényeket látogat
7. karitatív és humanitárius cselekedeteket hajt végre stb.

A legtöbb ember fejében meg sem fordul az a gondolat, hogy a fentiek sokszor csupán akadályként és válaszfalként ékeskednek Isten országa és az ember között.
Egy dolog biztos. Krisztus nem arra szólította fel a követőit, hogy keresztény emberek társaságát keressék, keresztény prédikátorok szavait kövessék. Aki ezt teszi, annak tudnia kell, hogy épp Jézus nevében tagadja meg Krisztust, és azt, aki Őt elküldte, az Örökkévaló Istent.

Az emberkövetés egyik legelrettentőbb példája az úgynevezett szent szellemmel való betöltekezés. Aki embereket követ, és folyton keresztény közösségeket keres Krisztus beszéde helyett, azzal megtörténhet, hogy előbb-utóbb egy olyan helyzetben fogja találni magát, ami ebben a videóban látható. Ha netán részese vagy ennek az ezoterikus – új keresztény spirituális mozgalomnak, és kétségeid kezdtek támadni afelől, hogy Istennek tetsző az, ami ott történik, tudnod kell, hogy nem vagy egyedül. Isten kihívja az ő gyermekeit ezekből a mozgalmakból. Talán te is hallod már az Ő szavát, az Ő intését, miszerint nem emberek követésére hívott téged, hanem örök életre, amelyet Krisztus beszédének megismerésével és megcselekvésével érhet el az ember.

https://www.youtube.com/watch?v=kIqDr5wzfmA&index=1&list=PLYe9lEQ1cOQ8h6mxI5VcwDRfD2QmBvPV4

P.S. Este 8 órától (magyarországi idő szerint 7 órától) folytatjuk Máté evangéliumát. Az ötödik fejezet, a “Hegyi beszéd” következik. Akit érdekel, élőben hallgathatja a következő címen: http://kialtoszo.hu/elo/

A korábbi részeket, megtalálod itt: https://www.youtube.com/channel/UCHPofR3x_Ka91fINNYNpe8g/videos

Vélemény, hozzászólás?