Kategóriák
Minden

Fogjunk össze! Egyesítsük az erőinket! De mi ellen, vagy mi mellett?

A főáramú média, és a szabadúszó blogger Robin Hood-ok szinte kivétel nélkül mind összefogásra és egyesülésre biztatnak.
De még mielőtt vakbuzgóságában az ember összefogna és egyesülne valakivel vagy valamivel, talán nem ártana feltenni néhány kérdést, mint például:

Kivel akarok összefogni, vagy egyesülni?
Milyen értékrend szerint?
Milyen érékrend ellen?
Mi a garanciám arra, hogy az az értékrend, amely mentén összefogok, illetve egyesülök, más, tömegszellem által irányított emberekkel, életre visz, és nem vissza ugyanabba a kifelé mutogatásba, amiben eddig vergődtem?
Látok-e már egy ÚJ értékrendet, amely mentén összefoghatnék, és egyesülhetnék másokkal, vagy még mindig képtelen vagyok kilépni a csordaszellem labirintusából, amely folyton valami ellen akarja összefogatni, és egyesíteni az arra alkalmas, értelmi és érzelmi fogyatékos embereket.

Drága embertársak, a valami ellen való összefogás, valaki ellen való egyesülés, nem csupán primitív, hanem felettébb szánalmas is. Nem is beszélve arról az egyszerű tényről, hogy mindig tragédiába, és/vagy halálba torkollik. Ha még mindig részesei vagyunk a valami, illetve valaki ellen történő összefogásoknak, legalább ne áltassuk magunkat azokkal az áltudományos szólamokkal, hogy “az emberiség sokat fejlődött”.

Próbáljuk megérteni, hogy a technika vívmányai, az okos telefonok kiokosodása a legtöbb esetben fordítottan arányos a felhasználó intelligenciájával, lelki érettségével. Már a vak is látja, hogy minél okosabbak a telefonok, az androidok, a robotok, annál butábbak és betegebbek a felhasználók.
Pál apostol azt mondta, hogy ne tévelyegjünk, mert Istent nem lehet becsapni, az Ő tervét, az Élet Rendjét nem lehet kicselezni sem a technika vívmányaival, sem a szürkeállomány kóros erőlködésével. Sőt, ha túlságosan elfogultak vagyunk a technikával, és a saját nagyra becsült intelligenciánkkal szemben, még a végén saját magunkat fogjuk becselezni a kárhozatba.

Ha ezt olvasod, könyörögve kérlek, legalább arra a kérdésre próbálj őszintén válaszolni, hogy még mindig valami, vagy valaki ellen akarsz-é összefogni, vagy Isten kegyelméből elértél arra a szellemi és lelki érettségre, hogy már valami ÚJ és SZÉP dolog mellett szeretnél összefogni az arra alkalmas személyekkel!

Befejezésképp megelőlegezek egy sokak számára talán sokkoló gondolatot:
A mai technológia nem más, mint a jelenések könyvében szereplő fenevad. És nagy valószínűséggel a közhiedelemmel ellentétben nem az emberi intelligenciának a fejlődése hozta “őt” világra, hanem valami más.
Akinek füle, van hallja.

Isten áldjon!

[mailerlite_form form_id=1]

Vélemény, hozzászólás?