Kategóriák
Uncat

FELNŐTTBŐL GYERMEK

Minél okosabb az ember, annál inkább szűkül az ő világa. Minél gyermetegebb az ember, annál tágasabb az ő világa. Viszont a felnőtti intelligencia és okosság által lehetetlen gyermekké válni. Hisz épp az okosság és az intelligencia, azaz a tudás fájának gyümölcse által válik felnőtté a gyermek. A felnőtt önerőből képtelen gyermekké válni, mert a felnőtt számára az okosság és az intelligencia egy olyan befektetés, amit nem tud elengedni. Amikor egy intelligens felnőtt a maga módján próbál gyermek lenni, majommá válik, nem gyermekké.
Ezért mondja Jézus:
„Hálákat adok néked, Atyám, mennynek és földnek Ura, hogy elrejtetted ezeket a bölcsek és értelmesek elől, és a kisdedeknek megjelentetted. Igen, Atyám, mert így volt kedves te előtted.” Mt 11:25
És ezért mondja azt is, ha nem születünk újjá, és nem leszünk olyanok mint a kisgyermekek, nem láthatjuk meg Isten országát, avagy nem mehetünk be abba a tágasságba, amelyet Isten teremtett. Az Újjászületés pedig csak annak lehetséges, aki gyermeki alázattal kéri Istent, hogy nyissa meg a szemeit, hogy megláthassa, melyek azok a bűnök, azok az életellenes dolgok az ő szívében, amelyek elválasztják őt Istentől. Aki a szembesülést nem vállalja, az életet utasítja el magától.
Kevesen érthetik meg ezeket. Ha te megérthetted, ne fuvalkodj fel, mert nem azért értetted meg, mert olyan intelligens vagy, hanem azért, mert Isten megadta neked a megértést, hogy azáltal megszólítson téged, és felkínálja számodra az újjászületés lehetőségét.

https://kialtoszo.hu/a-vilag-tagulasa-es-szukulese/