Kategóriák
Minden

(Félig) Viccesen ?

A képen a következők lehetnek: , szöveg, amely így szól: „I'm not So what kind religious but .of spirits are I'm spiritual. you into? : THINGS I WANT TO SAY”Közben rájöttem, hogy mi az egyik legjobb módja annak, hogy az ember megússza, hogy becsábítsák őt valami vallásos felekezetbe, szektába, vagy mozgalomba.

A legjobb módszer mindenek előtt és mindenek fölött természetesen az igazság ismerete. Igaz ismeret hiányában kivétel nélkül mindenki védtelen, és könnyen megtörténhet vele, hogy beszippantja egy vallásos mozgalom, amely élete végéig használni fogja az ő életidejét és életenergiáját.

A kérdés tehát az, hogy miként óvhatja meg az ember magát és a szeretteit azokkal a keresztény és ezoterikus szerveződésekkel szemben, amelyek mint éhes farkasok vadásszák a tévelygőket, a világ hazugságai által megkeserített embereket.

Addig, amíg igazságszeretete révén az ember igaz ismeretre tesz szert, a következő módon védheti meg magát a báránybőrbe bújt farkasokkal szemben.
Amikor jönnek az édesebbnél édesebb „szeressük egymást gyerekek a szenteste alkalmából” hízelgő szövegekkel, hogy meghívjanak egy híres ember „híres előadására”, vagy valami más, hirtelen jóságot hirdető eseményre, felteszed nekik a következő kérdést. MILYEN SZEKTA EZ?
Légy bátor! Ne félj megkérdezni tőlük, hogy milyen szekta ez. Ennyit igazán megtehetsz magadért és a szeretteidért.

És mivelhogy a katolikusoktól elkezdve, a hit gyüliseken és a baptistákon keresztül egész a szélső buddhista és hindu felekezetekig egyik sem meri felvállalni, hogy egy emberek irányította szervezetet, azaz szektát képvisel, valószínűleg azt a választ fogod kapni, hogy az ő szervezetük nem szekta.
És amikor már perceken keresztül azt bizonyítják neked, hogy az ő szervezetük nem szekta, csak annyit kell mondanod, hogy épp ez a baj, mert te valójában egy becsületes szektához szeretnél tartozni. Sakk és matt! Ezt megúsztad, mert erre a válaszra sem a Jehova tanúi, sem a katolikus karizmatikusok, sem a hit gyülekezetesek, sem a baptisták, sem a kommunisták, sem a terroristák, sem a jógások, sem a jogisok, sem az úgynevezett magyar táltosok meséit követő emberek nem számítanak.

Ily módon, a Jóisten titkos közbenjárásával (egy időre) talán meg is úszod a spirituális szabadságvesztést, amelyet Európában legtöbbször Jézus nevét felhasználva népszerűsít a legtöbb hatalmi piramis hierarchiára épülő vallásos bűnszervezet.
A rossz hír számodra az, hogy ha továbbra is megmaradsz a boldog tudatlanságodban, előbb vagy utóbb egy olyan ajánlattal fognak megkeresni, amelyet nyomorúságodban nem fogsz tudni visszautasítani, mert fel fogják kínál számodra az instant békét. Ezen felül meg korlátlan hozzáférést biztosítanak azokhoz az olcsó örömökhöz, amelyeken életed végéig elvegetálhatsz valamelyik keresztény gyülekezetben, vagy más spirituális, önmegváltást kínáló, praktikában.
Tehát mindenképp hasznos (lenne) megismerned és megtartanod a mester beszédeit mielőtt megérkeznek a soha vissza nem térő újabb lehetőséggel, egy kihagyhatatlan spirituális ajánlattal. Ezúttal egy sokkal édesebbel, egy sokkal szenzációsabbal, egy sokkal hízelgőbbel, amelyet már nem fogsz tudni visszautasítani.

Keresd az igazságot, és légy résen, pajtás, mert nem vagy épp olyan okos és intelligens, mint gondolnád. Ha hiszed, ha nem, a társadalmi programozásnak köszönhetően a legtöbb ember túlbecsüli a saját intelligenciáját. Nagy valószínűséggel te is. Ha ez megnyugtat, elárulom, hogy én is ezt tettem, mielőtt Isten kegyelme felnyitotta a szememet a valós helyzetemre. És mivelhogy nincs bennünk elég alázat az Ő “tervével” szemben, és túlbecsüljük a saját intelligenciánkat, könnyen áldozatául esünk ezeknek a lélekgyilkos mozgalmaknak, elhitetéseknek.

A mester ezt mondta:
“Ha ti megmaradtok az ÉN BESZÉDEMBEN, bizonynyal az én tanítványaim vagytok;
És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket.” (Jn 8,32)

Hangsúlyozandó, hogy az Ő BESZÉDÉBEN, tanításában! Tehát nem a gyülekezetekben, nem a templomokban, nem a spiri tanfolyamokon, nem a meditációkban, nem a keresztény rock koncerteken és fesztiválokon, hanem az Ő beszédében fontos megmaradni ahhoz, hogy megismerjük az igazságot, és szabadulást nyerjünk általa. Aki nem hiszi, járjon utána!

[mailerlite_form form_id=1]

Vélemény, hozzászólás?