Kategóriák
Minden

Én vagyok a legnagyobb tolvaj

Ha valaha valaki valami jót látott bennem, az nem az enyém volt, hanem azé, aki nekem is adta. Néha némelyeknek mégis hagytam, hogy engem dicsérjenek, engem szeressenek azért, ami nem az én érdemem.

Soha senkinek semmi olyan jót nem tudtam adni, amit én is nem Istentől kaptam volna ajándékba, mert minden, ami jó, Tőle van.
Így hát, ha valaha valaki valami jót kapott általam, nem tőlem kapta, hanem attól, Akinek a kegyelme engem is folyton szólongatott, igazságra, szabadságra, életre hívott.

„Úgy fényljék a ti világosságtok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.”
Jézus szavai szerint akkor van az ember igazságban, ha, aki ránéz, nem őt kezdi dicsérni, és bálványozni, hanem megkívánja a közösséget Istennel, és vágyakozik személyesen megismerni az igazságot, amely szabaddá, az élet örökösévé teheti őt.
Ez az, ami a Mindenható lelke nélkül az embernek teljességgel lehetetlen. Az Ő ismerete nélkül az ember csak tolvaj lehet, mint én, vagy mint Mózes, amikor úgy tett, mintha ő fakasztotta volna a vizet a sziklából. Aki rájön arra, hogy az Istentől kapott kegyelmet egy egész életen keresztül arra használta, hogy magára vonja az emberek figyelmét, és saját magának szerezzen dicséretet azért, igencsak közel jár a valódi szabaduláshoz, Isten országához!
Van a kedves olvasók között legalább egy ember, aki be tudja látni, hogy sokáig ő maga is tolvaj volt, és talán még most is az?

„Amazing Grace, How sweet the sound
That saved a wretch like me
I once was lost, but now am found
T’was blind but now I see.”

[mailerlite_form form_id=1]

Vélemény, hozzászólás?