Kategóriák
Minden

Boldog Új Életet Kívánok!

BOLDOG ÚJ ÉVET?
Íme egy rossz hír és egy jó hír a boldog új évről.
Az elmúlt évek során mennyien mondták neked, hogy boldog új évet? Talán húszan, ötvenen, százan, vagy ezren?
Valami változást észleltél-e az azelőtti évekhez képest? Nem sokat, mi?
Na látod? Ennyit ér az ember szava, az ember jókívánsága.
A tavaly több olyan facebook üzenőfalat is láttam, amelyiken egymás után következett az Isten éltessen sokáig és az isten nyugtasson. Voltak, akiket közvetlen a születésnapjuk után ért utol a végzet. Ezért kaptak egy rakás “Isten éltessen sokáig”- ot, és utána meg egy halom Isten nyugtasson-t.
Lehet, hogy az idén tízezren fognak boldog új évet kívánni neked. Ettől függetlenül, nem kizárt, hogy 2019-ben azt fogják énekelni a szeretteid az új fekvőhelyed mellett, hogy “megkörnyékeztek engem a halál fájdalmai”.
Hogy miért? Egyszerű! Ennyit ér az emberi szó, és jókívánság.
Sokan fognak idén is boldog új évet, meg boldog születésnapot kívánni mindannyiunknak. Többek között azoknak is, akik nem fogják megérni a 2020-at. Az ember szavából, és az emberi jókívánságból, drága embertársak, csak ennyire futja. Kedvesnek tűnik, hízelgőnek, bátorítónak, de nem sokat ér.
 
Ez volt a rossz hír. Most pedig következzen a jó.
Isten nem ember! Isten hű az ő szavához, amelyet Krisztusban kijelentett. Erő van benne és élet!
Azt mondta az Egyszülött, hogy az Ő szava örök élet. Ha elhív valakit, és annak azt mondja, hogy “boldog új életet”, az úgy is lesz. Elveszi a régit, és ad helyette egy újat, amely tele van új örömökkel, amelyekről az ember korábban nem is álmodott. Olyan örömökkel, amelyek már nem függnek a test igényeitől, annak követelőzésétől.
Drága embertárs, ha már épp elégszer hallottad a boldog új évet, a boldog születésnapot és a boldog névnapot, és kezded gyanítani, hogy nem sokat érnek ezek a szavak, mert az ember szava olyan, mint az ember maga: hazug, erőtlen, egyszerűen emberi; keresd Isten szavát, az ő kijelentését, a Krisztust, mert új élet, igazi boldogság van benne.
Isten adjon neked bátorságot, szelídséget, gyermeki alázatot és lelkesedést ahhoz, hogy úgy tudjál dönteni, hogy a következő évben kivételesen nem az emberek megnyugtató szavát fogod keresni, és megismerni, hanem a Mindenható megigazító és életre hívó szavát!
Ha netán véletlenül, valami baleset folytán, érdekelne az a szó, ami nem csupán hízeleg, és nem csak megnyugtat, hanem meg is igazít, és új életet ad, tudjál róla, hogy ennek a szónak a kezdő betűit megtalálod a János evangéliumában. De csak akkor, ha még elég hajlékonyak a térdeid ahhoz, hogy gyermeki alázattal és megismerési vággyal fordulj az Élet Szerzőjéhez a Boldog Új Életért, amelyet ő szavához híven megad minden egyes igazságkeresőnek.
Boldog Új Életet Kívánok!
“egy szilveszteri Kiáltó Szó a Pusztában”
[mailerlite_form form_id=1]
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=YHLBq1sifQM[/embedyt]

Vélemény, hozzászólás?