Kategóriák
Minden

Az ember a Teremtő hasonlatosságára teremtett teremtő

Ha Isten Teremtő, és az embert a saját hasonlatosságára teremtette, teljesen egyértelmű, hogy az embert is teremtő erővel ruházta fel. Viszont egyáltalán nem mindegy, hogy ezt az erőt mire fordítja ő.
Mindenki rendelkezik teremtő erővel a neki megadatott bölcsesség mértéke szerint. Ez az egyszerű tény, amelyet, ha figyelmen kívül hagy az ember, meghasonul önmagával, és elveszíti életet értelmét, élete erejét, megbetegszik és meghal.
A legtöbb ember nem tudja magáról, hogy ő maga is teremtő erővel bír. Ez az oka annak, hogy mindig valaki más használja az ő tulajdon erejét, legtöbbször életellenes célokra. Ekképp mindenki törvényszerűen elveszíti ezt az erőt, aki tudatlanul és felelőtlenül olyan külső hatalmaknak szolgáltatja ki, amelyek az élet ellen fordítják azt.
Mahatma Gandhi azt mondta, hogy legyél te a változás, amit szeretnél látni a világban. Jézus pedig úgy fogalmazott, hogy azt cselekedd embertársaiddal, amit szeretnél, hogy embertársaid veled cselekedjenek. 
Aki ilyen módon használja az istenadta teremtő erejét, teljesen biztos, hogy örömét fogja lelni az életben, még ebben az elbukott világban is.

[mailerlite_form form_id=1]

Vélemény, hozzászólás?