Kategóriák
Minden

AZ ELME JÁTÉKA ÉS A VALÓSÁG

Egy barátom azt javasolta az igazság szeretőinek, hogy ne tévelyegjenek, mert istent nem lehet becsapni, mert ki amit elvetett, azt le is kell arassa majd egy szép napon. Aki a testnek vet, a testből aratja a romlást, a rothadást és a kárhozatot. Aki a léleknek vet, a lélekből aratja az örök életet.

Ha valakinek arra van szüksége, hogy azt higgye magáról, hogy jó, annak elég ha egy népszerű, karizmatikus vallásos személyt, vagy valamelyik másik humanista bálványt követi és lájkolja a facebookon.

Viszont ha valaki kiolthatatlan vágyat érez, hogy ténylegesen jó legyen igazságban és szentségben, Isten tökéletes kijelentését, Krisztust fontos követnie lélekben és cselekedetben mindenhova, ahova a Lélek szólítja őt. Ez az útja az igazságnak, a szabadságnak és az életnek.

Vigyázzatok, mert önmagában az elme a test, és annak vágyainak cinkosa; és az elmébe férkőzik be a világ urának összes hitető beszéde, és cselszövése!
Ha nem jártok lélekben, és nem is érdekel, hogy mit jelent az a szó, hogy lélek általi újjászületés, elég néhány klikk egy humanista, emberi erőfeszítésből származó jóságot hirdető mozgalom facebook oldalán, és az ember már el is hitte magáról, hogy Ő jó.
Ilyenkor az ő lelke már sokkal nagyobb bajban van, mint az a személy, aki szánt szándékkal, gonoszságból cselekszi a rosszat. Ugyanis az utóbbi legalább tudatában van annak, hogy ő gonosz, és a gyümölcsöket látva, bármikor irányt válthat. Az előbbivel pedig sikerült elhitetni, hogy ő jó. Ekképp az ő álma a pokolban fog folytatódni.

Ezért mondatik, hogy szeresd az Urat, a te Istenedet, keresd, és cselekedd az ő igazságát teljes elmével, teljes lélekkel, teljes szívvel és teljes erővel, tetteiddel.
Ebből egyértelműen az következik, hogy nem elég csupán az elme, nem elég csupán a szív, és önmagában a lélek, de még a test is erőtlen. Egyedül egyik sem alkalmas, hogy megszabadítsa a lelket, a végtelenségig tartó ismétlődések, az égig érő hazugságok, és azok következményeinek a poklától. Akinek tehát sok adatott az értelemből, ragaszkodnia kell ahhoz, hogy legyen szerető szíve, és tettre kész keze. Akinek a szorgalom az erénye, imádkozzon, hogy gyümölcsözzön elméje, és szeretetben fürdőzzön szíve.
És akinek szeretetben fürdőzik a szíve, esedezzen, hogy ne legyen hasztalan kezének ereje és ne legyen meddő elméjének termése.
… mert Isten országát, csak teljes lényünk teljes odaadásával lehet megismerni. Fél-elemben maximum csak megpillanthatjuk azt. Ahhoz, hogy annak örökösei legyünk SZER-ELEMRE van szükség, ami a teljes lényünket megszenteli annak igazságával.

„egy Kiáltó Szó a Pusztában”

P.S. CSAK AZ ÖRÖKKÉVALÓ ISMERETÉBEN, ÉS AZ ELTÉVELYEDETTEK (A VAKOK, A SÜKETEK, A BÉNÁK ÉS A SZELLEMI HALOTTAK) SZOLGÁLATÁBAN VÁLIK ERŐTLENNÉ, ÉS OLDÓDIK FEL A BŰN TESTE, AMELY RABUL EJTI A LELKETEK.

[mailerlite_form form_id=1]

Vélemény, hozzászólás?