Kategóriák
Minden

Az egyik leghatásosabb ellenszer az emberben lévő vírusokra

Vajon megszabadulhatunk-e azon hibáinktól, amelyeket fel sem ismerünk, és amelyekkel szembe nem nézünk?
A módszer, amely révén valódi szabadulást nyerhet az ember, az elején kényelmetlen, és kellemetlen, de a hatékonyságát illetően felülmúl minden emberi erőfeszítést.
Az az ember, aki nem akar szembenézni a saját gyengeségével, sebezhető, és egyben alkalmatlan is arra, hogy embertársainak segítsen.

Néhány napja, hajnaltól reggelig környékezett egy gondolat, miszerint az egyik legépítőbb és legerőteljesebb megoldás a gyarlóság levetkőzésére az, hogy nyilvánosan megvalljuk azt. Az őszinte bűnbánat építőhatással van a bűnbánó személyre és azokra az emberekre, akik magukra ismernek az ő történetében. A bűnbánó személyre azért, mert a felszínre hozza a benne lévő szemetet, és ki is hajíthatja azt. Másokra meg azért, mert inspirációt szereznek általa arra, hogy ugyanazt cselekedjék.
Jézus azt mondta, aki megalázza magát, felemeltetik. Aki pedig felemeli magát, megaláztatik. A megalázkodás legerőteljesebb formája az, amikor az ember felszínre hozza, és megvallja az ő gyengeségeit. Ezáltal pedig valódi szabadulást nyerhet tőlük.

[mailerlite_form form_id=1]

Vélemény, hozzászólás?