Kategóriák
Minden

AMIT NEM TUDTÁL A HÁTTÉRHATALOMRÓL

Kiáltó Szó a Pusztában
Kiáltó Szó a Pusztában
AMIT NEM TUDTÁL A HÁTTÉRHATALOMRÓL
/

Akik neheztelnek a háttérhatalomra, azok (még) a háttérhatalomhoz tartoznak. Ráadásul úgy, hogy nem is tudnak róla. A háttérhatalomnak nincs hatalma Isten gyermekei felett. Ezért ők nem is neheztelnek rá. Isten gyermekeinek nem a háttérhatalom írja a valóságát, hanem a Magasságos Isten. A háttérhatalom a saját gyermekeinek írja a valóságát, akik hozzá, és neki tartoznak. A háttérhatalom gyermekei elégedetlenek azzal a valósággal, amelybe belekényszeríti őket a háttérhatalom. Ezért ők panaszkodnak, és lázadnak ellene. A háttérhatalom pedig megbünteti, nyomorgatja, és megöli őket. Isten gyermekei elégedettek azzal a valósággal, amelyet a Mennyei Atya kínál az ő gyermekei számára. Ezért örömmel dicsérik az Ő nevét, hirdetik az Ő jóságát, kegyelmét, szeretetét.

Te kinek a gyermeke vagy? Isten gyermeke, vagy a háttérhatalom gyermeke? Ha azt mondod, Isten gyermeke, te mondod azt, vagy Isten maga? Hallottad a hangját? A neveden szólított?

„Bizony, bizony mondom néktek: A ki nem az ajtón megy be a juhok aklába, hanem másunnan hág be, tolvaj az és rabló. A ki pedig az ajtón megy be, a juhok pásztora az. Ennek az ajtónálló ajtót nyit; és a juhok hallgatnak annak szavára; és a maga juhait nevökön szólítja, és kivezeti őket. És mikor kiereszti az ő juhait, előttök megy; és a juhok követik őt, mert ismerik az ő hangját. Idegent pedig nem követnek, hanem elfutnak attól: mert nem ismerik az idegenek hangját.”

János evangéliuma 10. fejezet

Téged ki szólít a neveden? Ki hangját ismered, és követed? Kiről informálódsz? Kiről beszélsz? Kinek az országát és rendszerét népszerűsíted?

A fenti sorok válaszként születtek az alábbi hozzászólásra.