Kategóriák
Minden

Amikor gyermekek voltunk…

AMIKOR GYERMEKEK VOLTUNK…

…csak csodálkoztunk, és tátottuk a szánk, miközben felfedeztük a szépet. Azután pedig megtanultuk, hogy birtokolni is kell azt. Akik ezt tanították, már öregek voltak, szigorúak és kemények. Haldokoltak. Ekképp mi is elkezdtünk öregedni, szigorodni, keményedni és haldokolni.

Azt mondja a Mester, ha nem váltunk irányt, ha nem fordulunk vissza Istenhez, és olyanok nem leszünk, mint a kisgyermekek, semmiképen sem mehetünk be a mennyek országába. Ő a beszédében szóról szóra elmondja, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy visszakerüljünk ebbe az állapotba, és benne is maradjunk abban,
Személyes meggyőződésem, hogy az Ő tanítására nem jó visszalapátolni sem az ószövetségi írásokat, sem a Pál leveleit, mert azok eltakarják, élét, erejét veszik annak, amit Ő mond. Ha valaki megismeri, és megtartja az Ő beszédét, bőségesen elég az neki. Többé nem kell tanácsot kérjen sem Mózestől, sem Páltól, sem a pásztortól, sem a lelkésztől, sem a paptól, sem a gurutól. Senkitől. Mert az a Lélek, amelyet kapunk az Ő beszéde által, elvezet minden igazságra, velünk marad az idő végezetéig, és bekísér az Örökkévalóságba, Isten örök valóságába.
Ha valaki mégis elolvasná az ószövetséget és Pál leveleit, amely segítségével megértheti az élet törvényét, annak azt javaslom, hogy olvassa újból a Máté, Márk, Lukács és János evangéliumát, hogy ne az Ó, hanem az Új maradjon felül, mert csak az Ő beszéde szolgáltathat táptalajt annak a mustármagnak, amelyből megszületik bennünk Isten országa.

„Ingyen vettétek, ingyen adjátok.”

[mailerlite_form form_id=1]

Vélemény, hozzászólás?