Minden

Aki a csordaszellemet követi, a vágóhíd felé menetel

MONDANÁM, HOGY ÓVAKODJATOK A CSORDASZELLEMTŐL, MERT A VÁGÓHÍDRA VISZ BENNETEKET, de azzal senkit sem óvhatok meg, ugyanis a csordaszellemtől való védelmet nem az óvakodás, hanem az igazság jelenti.
Egyedüli mesterem, tanítóm, barátom, akinek még a nevét sem vagyok méltó kimondani, azt mondta, hogy aki keresi, megismeri és megcselekszi az igazságot, szabaddá válik általa, és olyan békéje lesz, amelyet senki sem vehet el tőle.
 
„Az ég és a föld elmúlnak, de az én beszédeim soha el nem múlnak. A beszédek, amelyeket mondok néktek, lélek és élet.” – mondta ő azoknak, akik éhezték, és ma is éhezik az igazságot.
jelen.fm

Aki nem hajlandó saját magáért gondolkodni, aki nem hajlandó személyes, felelősségteljes lépéseket tenni az igazság megismerése érdekében, annak nincs joga panaszkodni. De még ha formálna is jogot saját magának a panaszra, nem ér semmit vele. Legfeljebb csak annyit, hogy elrabolja az értékes időt embertársaitól meddő nyavalygásával.

Aki a tömegszellemet követi, a tömeg sorsára jut… hogy mi a tömeg sorsa, a történelem minduntalan megmutatja…
Hagyd békén az izmusokat, az emberi mozgalmakat, a vallásokat, mert a tömeg nem oda megy, ahova bárki is szeretne menni!
Légy józan, gondolkodj, fohászkodj! Keress, találj, világíts a sötétben! Ma még megteheted. A holnap már nem a tiéd.

Szemet behunyva, de mégis látva,
megyünk, amerre az út vezet;
magvakat szórva mindenütt,
öleljük, és tágítjuk a teret.

Feliratkozás

Ha szeretnél értesítést kapni a legújabb bejegyzésekről,
írd be a pontos e-mail címed a lenti dobozba,
és kattints a „Feliratkozom!” szóra.

Egy kis türelmet kérünk!

Kérünk, ellenőrizd a postafiókodat
és a spam (levélszemét) könyvtárat.

1 thought on “Aki a csordaszellemet követi, a vágóhíd felé menetel

  1. Ráklikkelek erre a csordaszellemes videóra, s a jobb alsó sarkára nézve ott látom Attilát a kocsiban, behunyt szemmel. A videót még csak mozdulatlanul a kijelzőre tettem, még rá kell klikkeljek, hogy elinduljon. Hé Attila, ébresztő.
    A csorda szellem akaratom ellenére is azt a régi karácsonyi vallásos éneket juttatja eszembe, amely így kezdődik: Csorda pásztorok, midőn Betlehemben… S az Úr Jézus istállóban való születése, barlang-istállóban annyi érdekes jelképet rejt magában. Erről is vannak videók, előadások. Egyik videón hallgattam, hogy az ősi világban volt egy olyan szokás, hogy a király bizonyos számú napon át, mielőtt a megválasztása után elkezdte volna az uralkodást, barlangban kellett tartózkodjon, s ott elgondolkodjon. S az, hogy az újszülött Jézus, az állatok etetésére szolgáló, jászolnak nevezett eszközbe került, nem kaptak emberhez méltó körülményeket, ez sem véletlen. Krisztus az élet kenyere, ezt jelképezi a jászolba helyezés. A messze keletről érkező bölcs királyok, az is egy elgondolkoztató jelenet. Királyuknak ismerték el, Megváltónak, a világegyetem, az élet alkotójának Teremtőjének. Az asztrológiai kutatásaik és valószínűleg egyéb írott forrás utáni nyomozásuk is arra indította a bölcseket, hogy találkozzanak az ég és föld Urával. Az a kiszámítás, az az idejében odaérkezés, “a csillag odavezette, odavonzotta” azokat a különleges embereket, egyesek úgy beszélnek róluk, hogy mágusok, varázslók voltak. Hát amik voltak, azok voltak, de az a tény, hogy ők ott kellett legyenek azért, hogy megláthassák az ég és föld újszülött királyát, elgondolkoztató. Az Izrael földjén született Megváltót, távol-keletről érkező tudós emberek keresik fel, ez mintha arra emlékeztetne, hogy nem csak annak a népnek az érdekében jött le Isten Fia, a földi világra, amelynek a lakóhelyén a világra jött és tevékenykedett, hanem a föld összes népe, nemzete érdekében. A csillag által vezetett bölcsek, valójában Isten szelleme által voltak vezetve, mi sem emlékeztet jobban erre, mint az a tény, hogy álmukban figyelmeztetést kaptak, hogy ne azon az úton menjenek vissza a hazájukba, amelyen jöttek, azért, hogy ne találkozzanak azzal a gyilkos uralkodóval, amelyiknek a pirulája elgurult, és az újszülött életére tör.

Hozzászólás küldése:

%d blogger ezt szereti: