Kategóriák
Minden

A világhírű fazekasmester

Concept, an idea. head of woman with a flame of fire on black background


Van valami, ami közös minden egyes emberben. Nevezetesen az, hogy mindannyian rászorulnak Isten irgalmára.
Viszont van egy másik dolog, ami szerint két csoportra oszlik az emberiség. Az egyik csoport tudja, hogy szüksége van Isten irgalmára, a másik nem tudja.
Az a csoport amelyik nem tudja, hogy szüksége van az Örökkévaló irgalmára, természetesen képtelen felismerni, és elfogadni azt.
Aki tudja, hogy szüksége van a Mindenható irgalmára, “örök életre buzgó víznek kútfeje lesz ő benne”.

A MODERN EDÉNYEK PÉLDÁZATA

Az irgalom számára az ember olyan, mint a víz számára az edény.
Abba az edénybe, amelyik tele van, nem lehet friss vizet tölteni addig, amíg a régit ki nem öntik belőle, és ki nem mossák annak érdekében, hogy a tiszta víz ne vegye át a poshadt folyadék tulajdonságait.

Képzeljünk el egy olyan edényt, amelyik telítettségi érzékelővel van felszerelve, amely bezárja az edényt, ha az tele van, és megnyitja, amikor fogytán a folyadék. Megtörténhet, hogy elromlik ennek az edénynek az érzékelője, és akkor is azt hiszi magáról, hogy tele van, amikor már szinte teljesen üres és száraz. És mivel zárva tartja a födelét, nem lehet feltölteni.

Most képzeljünk el egy olyan edényt, amelynek tökéletesen működik az érzékelője. Ezért szükség esetén mindig kienged a tartalmából, máskor meg befogadja az újat. Állandóan befogadja a tiszta vizet, és mindig friss vizet szolgáltat a szomjazók számára. Ekképp ő maga is mindig megújul és felfrissül a tiszta folyadék által.

Az az edény, amely tele van, és nem enged a tartalmából, nem tudja, hogy ha sokáig áll benne a folyadék, megromlik az, és annak romlásának bűzét beisszák az ő falai.

Az az edény, amelyik azt hiszi magáról, hogy tele van akkor is, amikor üres, kiszárad, megrepedezik, széttörik, majd az enyészet martalékává válik.

Az az edény, amelyiknek jól működik a telítettség érzékelője, állandóan ad, ahol igény van rá, és folyton befogadja a frisset, az újat.

Van egy világhírű fazekasmester, aki teljesen ingyen dolgozik. Kiönti a megposhadt folyadékot a régi edényekből, megtisztítja azokat, és élő vizet tölt beléjük. A száraz falú edények falait, élő vízben áztatja, hogy fellazuljanak, megedzi őket a tűzben, majd megpróbálja, mielőtt újra használatba helyezné őket.
Az összes edényt tökéletes érzékelővel látja el, hogy folyamatosan be tudják fogadni a tiszta vizet, és friss vízzel szolgáljanak azon edények számára, amelyek valamilyen hibával, fogyatékossággal rendelkeznek.
A világhírű fazekasmester, aki teljesen díjmentesen és örömmel felújítja a meghibásodott edényeket, Isten egyszülött fia, aki lemondott az életéről, hogy újra felvehesse azt, a meggyilkolt és feltámadt Krisztus Jézus.
Azok az edények, amelyek megújultak általa, folyton abból a vízből vesznek és adnak, amelyet rajta keresztül ad a Mindenható minden olyan edény számára, amely valamikképp felismerte, hogy haldoklik.
Sok olyan edény van a világban, amely nem is tud arról, hogy meg van hibásodva. Nem tudja, hogy a benne lévő régi folyadék megrothasztja őt, vagy az élő víz hiányában hamarosan ki fog száradni.
Ezen edények némelyike, amikor találkozik egy felújított edénnyel, friss vizet kap tőle. A friss víznek köszönhetően megnyílnak szemei, és ráébred valós helyzetére. Egyesek közülük úgy döntenek, hogy önként rábízzák magukat erre a világhírű fazekasmesterre, hogy teljesen felújítsa őket. Mások pedig büszkén elutasítják a megújított edények által kínált friss vizet, megtagadják a fazekas ajánlatát, beletörődnek, majd beletörnek sorsukba.

TE MILYEN EDÉNY VAGY?
Olyan, amelyik örömmel fogadja a fazekasmester ajándékát, vagy olyan, amelyik büszkén elutasítja azt, ezáltal vállalva a rothadást vagy a kiszáradást.

[mailerlite_form form_id=1]

Van valami, ami közös minden egyes emberben. Nevezetesen az, hogy mindannyian rászorulnak Isten irgalmára.
Viszont van egy másik dolog, ami szerint két csoportra oszlik az emberiség. Az egyik tudja, hogy szüksége van Isten irgalmára, a másik nem tudja.
Aki nem tudja, hogy szüksége van az Örökkévaló irgalmára, természetesen képtelen felismerni, és elfogadni azt.
Aki tudja, hogy szüksége van a Mindenható irgalmára, “örök életre buzgó víznek kútfeje lesz ő benne”.

Ha olyan edény vagy, amelyikben megposhadt már a folyadék, vagy amelyik a teljes kiszáradás küszöbén van, vedd tudomásul, hogy neked még nem késő! Keresd a világhírű fazekasmestert! Olvasd el a négy evangéliumot, és kezd el cselekedni azt, amit megértettél, hogy örök életre buzgó víznek kútfeje legyen tebenned.

http://www.biblia.hu/biblia_k/k_43_1.htm

Vélemény, hozzászólás?