Kategóriák
Minden

A MEGVÁLTÁS LÉNYEGE RÖVIDEN

Kiáltó Szó a Pusztában
Kiáltó Szó a Pusztában
A MEGVÁLTÁS LÉNYEGE RÖVIDEN
/

A megváltás lényege, Isten szabadítása abban áll, hogy segít levetkőzni a bűn testét, megdönteni a test uralmát a lélek felett. És ez a test megfeszítése, ami kétféleképpen történhet.

  1. Törvény által, ami megtöri a testet az indulataival és a kívánságaival együtt: A társadalmi rendszer törvénye, a házasság törvénye, a világi munkavállalás törvénye, a börtön törvénye, a betegség törvénye, a félelem törvénye, a COVID, a háború törvénye stb.
  2. Igazság által. Krisztus személyes megismerése és megcselekvése által. (Az ő vérének és testének fogyasztása által). A bizonyságtétel által. De ezt az utat csak önszántunkból, jó kedvvel, és gyermeki lelkesedéssel választhatjuk. Hisz törvényből nem lehet bizonyságtévő tenni, csak szerelemből…

Ha vágysz erre a szerelemre, kérd Attól, Aki megmutatta azt, de kérd hittel, semmit sem kételkedvén, mert a kétszívű, minden útjában állhatatlan ember, ha meg is kapja Isten ajándékát, hamar elveszíti azt, és nem látja meg annak szépségét, nem tapasztalja meg annak szabadító erejét.