Kategóriák
Minden

A császárnak mindegy. Neked is?

A császárnak teljesen mindegy, hogy ki nevében szolgálod őt. A világ urának nincs kifogása sem Buddha, sem Jézus, sem Zarathustra neve ellen mindaddig, amíg életed idejét és erejét az Ő birodalmának építésére fordítod.
Az, hogy te közben miről fantáziálsz, és hol járnak a gondolataid, őt nem érdekli. A képzelgés lehetőségét még egy darabig meghagyja az embereknek, de már azt sem sokáig, mert annak, aki az ő hálójában benne van, avagy rajta van a világhálón, nemsokára sem ideje, sem energiája nem lesz képzelegni. Különben is szinte minden, amit a programozott elméjével elképzelhet az ember, készen tálalva van a világhálón. Csak görgetni kell szorgosan LEFELÉ, másolni, és „kopipésztelni”.
Ezekkel a szavakkal is azt üzeni mindenkinek, hogy nyugodtan elmélkedjen továbbra is a megvilágosodásról, vagy az üdvösségről, rosszabb esetben a következő reinkarnációjáról, és beszéljen bátran azokról a személyekről, akik ELMÉLETILEG az Ő példaképei. Ő tudja, hogy fontos számunkra, hogy azt higgyük, hogy szabad a gondolat és az akarat. Így hát megengedi, hogy mást higgyünk, mint amit megélünk mindaddig, amíg ő rendelkezik az életünk idejével és erejével.
A legfontosabb dolog számára az, hogy mielőtt megéreznénk a szabadság üde illatát, és megkóstolnánk annak finom ízét, higgyük el, hogy mi már rég szabadok vagyunk. Ő tudja, hogy, ha ezt elhisszük, semmi okunk sem lesz a szabadság utáni vágyakozásra.

Minden bizonnyal csak egyetlen esélye van az embernek a császárral, a világ urával szemben. És ez a „mindent vagy semmi” elvén alapul.
„Mert valaki meg akarja tartani az ő életét, elveszti azt; valaki pedig elveszti az ő életét én érettem és az evangyéliomért, az megtalálja azt.” – Mondta Jézus.
Hazudott-e, vagy igazat mondott? Feltámadt-e, vagy sem?
Ha kérdezel, és Ő nem felel, az két dolgot jelenthet. Egyik az, hogy nem igaz, amit mondott, és feltámadás sem volt. A másik az, hogy Ő válaszolt neked is, de visszafordíthatatlan károkat szenvedett a te hallásod, és nem jutottak be hozzád az Ő szavai.
Viszont ha kérdezel, és Ő felel, rád nézve minden bizonnyal igaz, amit Ő mondott, és számodra feltámasztja, megeleveníti az életet adó igazságot. Személyes bizonyosságot szerzel afelől, hogy hozzád ténylegesen elközelített a mennyeknek országa.

[mailerlite_form form_id=1]

Vélemény, hozzászólás?